Autokraker vlucht voor politie

Geplaatst op 3 november 2011, om 22:05 uur

PUTTEN – De politie heeft woensdag 2 november een 50-jarige man uit Arnhem aangehouden na een inbraak in een auto op een parkeerplaats aan de Garderenseweg in Putten. De uit de auto gestolen tas is teruggevonden.

Een politieman die op weg was naar zijn werk signaleerde de man onder verdachte omstandigheden op de parkeerplaats. Het was de agent bekend dat de man zich vaker heeft schuldig gemaakt aan diefstal uit auto’s.

De politieman besloot de man te achtervolgen, en riep de hulp van collega’s in om hem te controleren. Toen de Arnhemmer door kreeg dat hij achtervolgd werd door de politie verhoogde hij zijn snelheid, en gooide hij een tas uit zijn autoraam. De tas werd opgepikt door de politie, en de Arnhemmer werd even later staande gehouden doordat een politieauto hem de weg versperde. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. Ook op de parkeerplaats werd een nader onderzoek ingesteld, waarbij de politie een opengebroken auto aantrof. Toen de eigenaar zich bij de auto meldde heeft de politie zijn aangifte opgenomen en bleek dat de gevonden tas uit deze auto was gestolen. Tegen de Arnhemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.