Kortsluiting in woning Valburg: Water borrelde in meterkast

Geplaatst op 14 april 2019, om 18:47 uur

VALBURG – Bij een woning aan de Ingen Nulandtstraat in Valburg is kortsluiting ontstaan na werkzaamheden aan de woning. De brandweer werd hiervoor opgeroepen.

Eerder op de dag waren bekenden van de bewoners werkzaamheden aan het verrichten op de bovenverdieping van de woning. Hierbij raakte een afvoer lek die was gaan druppelen. Het water uit de afvoer lekte in de meterkast, waarna de stoppen eruit gehaald zijn in afwachting van reparatie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Groot risico op brand
De bewoner werd gebeld omdat het water op de meterkast lekte. Hij is vervolgens naar huis gereden en hij keek vervolgens in de meterkast en voelde dat de aansluiting vanuit buitenaf naar de stoppen in de meterkast erg heet was en hoorde het lekkende water borrelen. Daarop heeft hij 112 gebeld en kwam de brandweer met spoed naar de woning voor een controle, gezien de risico op brand dan groot is.

Uiteindelijk bleek er volgens de brandweer ter plaatse geen brand te zijn geweest, maar kortsluiting wat het probleem veroorzaakte. Liander is inmiddels ook ter plaatse om het probleem te verhelpen.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink