Bedrijfsbusjes doelwit autokrakers

Geplaatst op 17 november 2011, om 15:29 uur

ACHTERHOEK – In de afgelopen dagen is er ingebroken in diverse bedrijfsbusjes in Braamt, Zelhem en Keijenborg. Er wordt voornamelijk duur elektrisch gereedschap gestolen en de politie adviseert gebruikers van bestelbusjes met apparatuur veiligheidsmaatregelen te treffen.
In de nacht van maandag op dinsdag 15 november is er ingebroken in twee bedrijfsbusjes in Braamt. Eén stond geparkeerd aan de Graaf Hendrikstraat en de ander aan De Wilgen. Een nacht later gebeurde hetzelfde bij een bedrijfsbus aan Zonnebloemstraat in Zelhem. In alle gevallen werd een grote hoeveelheid voornamelijk elektrisch gereedschap gestolen.

In Keijenborg vonden in de nacht van woensdag op donderdag 17 november op de Pastoor Thuisstraat en op de Koepelweg ook twee inbraken in bedrijfsauto’s plaats. Hierbij werd een deel van de buit later in de buurt aangetroffen.

Zowel deuren als ramen zijn bij de inbraken geforceerd om in de busjes te komen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen.