Acht jaar cel geëist in Brummense ontuchtzaak

Geplaatst op 16 november 2011, om 12:10 uur

BRUMMEN – Het OM heeft 8 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de 42-jarige oud-voetbaltrainer F.S. uit Brummen. De man stond woensdagmiddag voor de Zutphense rechtbank terecht voor ontucht en verkrachting.

Hij wordt ervan beschuldigd dat hij ontucht heeft gepleegd met tenminste zeven minderjarige jongens plus het in bezit hebben en vervaardigen van 559 files met kinderporno.

Verschillende minderjarige jongens hebben bij de politie verklaard dat ze seks hadden met de 42-jarige man.  S. wordt er ook van beschuldigd dat hij jongens tot seks dwong door te dreigen de ouders van de jongen in te lichten, maar S. ontkent dat.

“Ik ontmoette met de jongens via internet. Ik heb nooit iemand gedwongen tot seks. Ik dacht dat ik altijd afsprak met jongens vanaf 16 jaar, maar blijkbaar waren ze soms jonger,” zo sprak S. tegen de rechters van de meervoudige strafkamer. Verschillende jongens hebben tegen de politie verklaard dat ze wel tegen S. hadden verteld dat ze jonger dan 16 waren.

De inhoudelijke behandeling van de zaak zou eerst op 4 oktober dienen, maar het wachten was op een rapportage over het persoonlijkheidsonderzoek.

In de afgelopen twee jaar had de voetbaltrainer met meer dan 124 verschillende jongens contact via chatsite. Zo’n honderd keer kwam het tot een daadwerkelijke afspraak met jongens om seks te hebben. De zaak kwam aan het rollen toen een jongen uit Amsterdam naar de politie stapte. S. werd op 4 april van dit jaar aangehouden.

Volgens de officier van justitie draaide het leven van de verdachte om voetbal en seks. De verdachte was jeugdtrainer bij FC Zutphen, scout van De Graafschap en jarenlang jeugdtrainer bij SC Brummen. FC Zutphen schorste hem meteen nadat hij was opgepakt. Uit onderzoek is niet gebleken dat hij als jeugdtrainer pupillen heeft misbruikt. “Ik hield de seks en voetbal strikt gescheiden. Ik was bang dat het naar buiten zou komen in de voetbalwereld, dat zou het einde van mijn carrière betekenen.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Video Omroep Gelderland