Politie toont beelden overval Boni Ermelo

Geplaatst op 16 november 2011, om 17:18 uur

ERMELO – De politie beschikt over camerabeelden van de verdachte, die op woensdagavond 19 oktober 2011 een overval pleegde op supermarkt de Boni in Ermelo. De beelden worden op donderdagavond 17 november getoond op TV-Gelderland, na de nieuwsbulletins die deze avond ieder uur worden uitgezonden.

In het onderzoek naar de overval op de Boni aan de Heerdelaan in Ermelo heeft de politie niet alleen beelden van de bewakingscamera’s van de supermarkt veiliggesteld, maar er zijn ook beelden die in de omgeving van de snackbar ’t Hoekje aan de Stationslaan zijn opgenomen. De verdachte heeft zich hier vermoedelijk rond 17.30 uur, een half uur voor de overval op de Boni, opgehouden. Met het tonen van beide opnamen verwacht de politie tips te krijgen in het onderzoek naar de overval.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Overval
De man kwam rond 18:10 uur de winkel in, die op dat moment open was. De overvaller eiste onder bedreiging van een vuurwapen, of iets dat er sterk op leek, geld van enkele kassamedewerkers en bedreigde ook enkele klanten die in de buurt van de kassa’s stonden. Meerdere klanten hebben via de nooduitgang de winkel verlaten.

Signalement
De overvaller droeg tijdens de overval een donkere helm en een zonnebril en is gevlucht op een grijze scooter zonder registratieplaatje in de richting van de Ermelose heide. De man was 25-30 jaar oud, 1.70-1.75, licht getint en sprak Nederlands maar met een buitenlands accent. Verder droeg hij donkere kleding; zijn jas was donker met over de mouwen en zijkant van het lichaam een lichte (vermoedelijk grijze) streep.

Tips zijn welkom via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.