Duo vast voor gewapende straatroof A’doorn - GelreNieuws        

Duo vast voor gewapende straatroof A’doorn

Geplaatst op 17 november 2011, om 16:14 uur

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende straatroof op een parkeerplaats aan de Koninginnelaan in Apeldoorn en heeft twee verdachten aangehouden. Het incident heeft op dinsdag plaatsgevonden.

De politie kreeg dinsdagavond rond 22.45 uur een melding van een straatroof aan de Koninginnelaan. Twee jongemannen zouden op de parkeerplaats afgesproken hebben met twee personen voor een onderlinge verkoop. Toen deze mannen arriveerden, bedreigden ze het wachtende duo met een vuurwapen of iets wat daarop leek en eisten geld. Hierna zijn zij er met hun buit vandoor gegaan.

De politie stelde een onderzoek in naar de verdachten en kwam één van hen, een 20-jarige jongeman uit Apeldoorn, op het spoor. De jongeman werd niet thuis aangetroffen, maar hij meldde zich later die nacht bij het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Een tweede, even oude Apeldoorner, kon bij zijn woning worden aangehouden. Het duo is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

De politie vragen mensen die iets van het gebeurde hebben gezien zich te melden via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.