Man aangehouden na bedreiging agent

Geplaatst op 8 november 2011, om 18:04 uur

WINTERSWIJK – Dinsdag 8 november heeft de politie een 24-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor het bedreigen van een politieagent. De man is in zijn woning met gepast geweld aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dinsdagmorgen nam een politieagent telefonisch contact op met de verdachte, omdat hij niet was verschenen voor een al eerder gepland verhoor op het politiebureau. Tijdens het telefoongesprek begon de verdachte de agent uit te schelden en uitte meerdere mondelinge bedreigingen. De agent is hierna samen met een collega naar de woning van de man gegaan om hem aan te houden. De verdachte wilde de agenten aanvankelijk niet binnen laten. Uiteindelijk konden de agenten de man met gepast geweld in zijn woning overmeesteren en overbrengen naar het bureau.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 24-jarige Winterswijker wordt verdacht van bedreiging met de dood, waaraan hij zich in juni dit jaar had schuldig gemaakt aan de Groenloseweg in Winterswijk. Hierbij was er onenigheid binnen een groep jongeren en had de jongeman een aantal uit de groep bedreigd. Hiervoor moest hij zich al eerder melden op het politiebureau voor een verhoor, maar was al meerdere malen niet verschenen. Tegen de man wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.