Ondernemers opgelicht door valse collectant - GelreNieuws.nl

Ondernemers opgelicht door valse collectant

Geplaatst op 8 november 2011, om 18:03 uur

EPE/HEERDE – De politie heeft dinsdag 8 november een 50-jarige man uit Heerde aangehouden voor het oplichten van meerdere bedrijven in de gemeenten Epe en Heerde. De man heeft in de afgelopen maanden, vermoedelijk bij minstens een tiental bedrijven geldbedragen weten los te praten.  

Maandag 7 november jl. belde de man een bedrijf aan de Veldweg in Heerde en vertelde dat hij collecteerde voor de Stichting Gehandicaptenzorg. Door middel van die collecte kon er een gehandicaptendag georganiseerd worden. De man zou de volgende dag het geld komen ophalen. De ondernemer vertrouwde het niet helemaal, maar stemde ermee in en lichtte ondertussen de politie in.
De Stichting Gehandicaptenzorg wist niets van de actie af en bij hen was de Heerdenaar volledig onbekend. Dinsdag 8 november kwam de man naar het bedrijf in Heerde om het geld op te halen. De gewaarschuwde politie kon even later de verdachte aanhouden voor oplichting. De Heerdenaar is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De man heeft in de periode van augustus tot en met november vermoedelijk ruim 10 bedrijven in de gemeenten Epe en Heerde op deze manier opgelicht. Veel bedrijven gaven de verdachte een geldbedrag variërend van €25,- tot €100,- voor het goede doel. De politie heeft intussen en vijftal bedrijven die door de man op soortgelijke wijze zijn opgelicht, kunnen achterhalen.
De politie verzoekt andere gedupeerde ondernemers om aangifte te doen van oplichting en zich te melden via 0900-8844.