Orka Coalitie blokkeert transport Morgan niet - GelreNieuws        

Orka Coalitie blokkeert transport Morgan niet

Geplaatst op 28 november 2011, om 18:20 uur

HARDERWIJK – Dierenactivisten verenigd in de Orka Coalitie gaan niet demonstreren tegen het transport van orka Morgan van het Dolfinarium in Harderwijk naar een dierenpark op Tenerife. Dat heeft een woordvoerster van de actiegroep maandag gezegd.

In de gemeente Harderwijk is sinds zondagmiddag een noodverordening van kracht. Die maakt het makkelijker om mogelijke actievoerders van de openbare weg te verwijderen. Gemeente en politie vrezen confrontaties met actievoerders tijdens het transport.

Volgens de gemeente wordt geregeld bij het Dolfinarium gedemonstreerd. De Orka Coalitie is daar naar eigen zeggen niet bij betrokken. „De vergunning is verleend, het heeft geen zin om daar actie te voeren. Dat doen we liever via de juridische weg”, aldus de woordvoerster.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde vorige week dat Morgan mag verhuizen. De Orka Coalitie wilde dat het zeezoogdier werd teruggezet voor de kust van Noorwegen waar haar verwanten waarschijnlijk rondzwemmen. De groep overweegt in hoger beroep te gaan.