Politie waarschuwt voor babbeltruc autopech - GelreNieuws.nl

Politie waarschuwt voor babbeltruc autopech

Geplaatst op 3 november 2011, om 16:27 uur

APELDOORN – Afgelopen week heeft de politie al diverse meldingen binnengekregen over vermoedelijk steeds dezelfde man, die mensen met een smoes aan de deur geld afhandig maakt. De man maakt mensen wijs dat hij autopech heeft en daarvoor geld wil lenen.

Voor zover bekend is de man er alleen al in Kerschoten op vier adressen in geslaagd om van mensen 50 euro te ‘lenen’. De Apeldoorners die de man geld hebben geleend zagen de man nooit meer terug.

Het zou kunnen dat de man ook elders in Apeldoorn zijn slag probeert te slaan, of inmiddels al meer mensen heeft opgelicht. Als dat zo is hoort de politie het graag. Met klem waarschuwt de politie om nooit zomaar geld af te geven aan vreemden. Hoe vervelend ook, het zijn vaak oudere mensen die dit overkomt, die hun medemens te goeder trouw willen helpen. Daarom adviseert de politie ook om dit voorval te bespreken met bejaarde familieleden, en hen voor deze oplichtingspraktijken te waarschuwen.

Van deze oplichter is nog maar een beperkt signalement beschikbaar. Het gaat om een man met een donker tot zeer donkere huidskleur, kort haar en een net uiterlijk. De man spreekt goed Nederlands. Het is niet bekend hoe de man zich verplaatst. Mensen die de man ook aan de deur hebben gehad, of informatie over hem hebben, kunnen de politie bellen via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com