Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling - GelreNieuws.nl

Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling

Geplaatst op 3 november 2011, om 13:46 uur

DOETINCHEM – De politie vraagt in een onderzoek naar een ernstige mishandeling die zondagavond 30 oktober plaats vond aan de Van Cappellestraat in Doetinchem, contact met getuigen. Een echtpaar werd zwaar mishandeld door enkele jongemannen en werd tijdelijk ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Het incident deed zich zondagavond rond 23.00 uur voor. Het echtpaar, veertigers, liep vanuit het centrum richting de Van Cappellelaan. Hier aangekomen zagen zij uit de richting van de Korte Kapoeniestraat een viertal jongemannen naderen. Het groepje was nogal luidruchtig en onderweg werden diverse vernielingen gepleegd. Toen de man van het echtpaar hier een opmerking over maakte, werd hij in eerste instantie door één van de jongemannen vastgepakt. Hij werd met een voorwerp op zijn hoofd geslagen en er ontstond een worsteling. Beide mannen kwamen te vallen en op dat moment bemoeiden twee anderen zich ermee. Het slachtoffer werd meerdere malen door hen geschopt en liep ernstig hoofdletsel op.

Zijn vrouw probeerde haar man te helpen en liep ook rake klappen op. Op een gegeven moment zijn de mannen er vandoor gegaan. Het echtpaar heeft korte tijd later de politie gebeld. Door een reanimatie was de plaatselijke eenheid niet direct beschikbaar. Agenten van een naburig team werden ingezet en vervolgens werd het echtpaar per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gezien de ernst van de mishandeling zijn zij ter observatie opgenomen.

De vier blanke mannen waren in de leeftijd van 19 t/m 25 jaar. De verdachte die de man als eerste vastgreep is ongeveer 1.85 lang. Hij heeft een mager gezicht en normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas met bontkraag en een blauwe spijkerbroek. Hij had stevige schoenen aan. Een andere verdachte was erg mager en heeft een ingevallen gezicht. Hij droeg een rood windjack en blauwe spijkerbroek. Hij had ook een petje op.

De politie heeft maandag verklaringen van het betrokken echtpaar opgenomen en is op zoek naar getuigen van deze ernstige mishandeling. Vermoedelijk zijn de mannen in de Doetinchemse horeca geweest en tips zijn welkom via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800- 7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com