Tbs’er verkracht meisje in woning Doesburg - GelreNieuws.nl

Tbs’er verkracht meisje in woning Doesburg

Geplaatst op 29 november 2011, om 10:41 uur

DOESBURG – In een woning in Doesburg is zaterdagavond een minderjarige meisje verkracht. De vermeende dader, een 46-jarige Doesburger, pleegde daarna zelfmoord. Dat maakte de politie Gelderland-Midden dinsdag bekend.

De man zou de vriend van de moeder van het meisje zijn. Het slachtoffer wist op een gegeven moment te ontkomen om hulp te zoeken, waarna agenten naar de woning van de verdachte gingen. Die troffen daar de bewoner dood aan. Hij had zichzelf van het leven beroofd.

De man bleek een tbs’er te zijn die onder toezicht van de reclassering op zichzelf woonde. Hij is in 1999 veroordeeld door de Rechtbank in Rotterdam voor een zedendelict en vrijheidsberoving. Het toenmalige slachtoffer was een volwassen vrouw. Hij heeft hiervoor vast gezeten en TBS met dwangverpleging ondergaan.

Ondanks dat de verdachte is overleden, zet de politie het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie voort om te achterhalen hoe de gedragingen van de verdachte er de afgelopen periode uit hebben gezien. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er meer slachtoffers zijn, laat een politiewoordvoerder weten.

De politie en de gemeente waren niet op de hoogte van het feit dat er een tbs’er in Doesburg woonde. De reclassering had dit de politie moeten melden en die had vervolgens de gemeente kunnen inlichten. Reclassering Nederland erkent dat ze dit hebben nagelaten, meldt Omroep Gelderland.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com