Verdachten inbraken Achterhoek opgepakt - GelreNieuws.nl

Verdachten inbraken Achterhoek opgepakt

Geplaatst op 3 november 2011, om 15:36 uur

WINTERSWIJK/ENSCHEDE – De politie heeft in een onderzoek naar een serie inbraken in de Achterhoek en in Twente twee Enschedese verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van tientallen inbraken en verduistering van een auto.

De man (34) moest donderdag 3 november voor de Raadkamer van de rechtbank in Zutphen verschijnen en blijft in voorlopige hechtenis. De vrouw (27) is na verhoor op vrije voeten gesteld. Het onderzoek is nog niet afgerond.

De politie in de Achterhoek heeft half oktober de twee uit Enschede afkomstige verdachten aangehouden. Zij kreeg zicht op het duo in een onderzoek naar meerdere inbraken in de Achterhoek, die in de maanden mei, juni en juli 2011 werden gepleegd.

De inbraken werden op wisselende tijdstippen gepleegd, soms werd daarbij veel schade veroorzaakt om binnen te komen. In enkele gevallen stond de achterdeur open en dat maakte de insluiping gemakkelijk voor de mannelijke verdachte. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij voor het vervoer zorgde en dat zij heeft meegedeeld in de buit. Enkele plaatsen waar werd ingebroken zijn Winterswijk, Lievelde, Lichtenvoorde, Bredevoort, Neede. Tijdens het onderzoek kwamen ook plaatsen in Twente naar voren waar was ingebroken. Het gaat onder andere om diverse woningen in Enschede en in Haaksbergen en Helmerhoek.

In Aalten zag het duo kans om bij een garagebedrijf een auto te verduisteren. Deze auto is na een paar dagen in Groenlo achtergelaten, omdat de auto motorpech had en is inmiddels weer bij de garagehouder. Vervolgens werden er in de buurt twee fietsen gestolen, zodat de verdachten bij een bushalte konden komen en met de bus weer terug konden reizen naar Enschede.

Bij de inbraken werden allerhande spullen buitgemaakt. Bij de aanhouding en doorzoeking van de woning van de verdachten zijn diverse spullen aangetroffen. Enkele spullen, waaronder een dure camcorder en sieraden konden al aan de gedupeerden worden teruggegeven. Het onderzoek is nog niet afgerond.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com