Woninginbrakenteam zoekt herkomst sieraden

Geplaatst op 10 november 2011, om 17:12 uur

DOETINCHEM – Het woninginbrakenteam van de politie in de Achterhoek vraagt de herkomst van buitenlands geld, een aantal sieraden en mobieltjes. Deze spullen zijn vermoedelijk weggenomen bij inbraken of insluipingen en kunnen nog niet herleid worden naar bij de politie bekende aangiften.

Het woninginbrakenteam is in het bezit gekomen van een aantal horloges, armbanden, ringen en mobieltjes. Ook vraagt zij informatie over buitenlands geld. Het team vermoedt dat deze spullen zijn buitgemaakt bij inbraken en insluipingen in de Achterhoek. Er zijn al diverse politiesystemen geraadpleegd, maar de herkomst blijft onduidelijk. Soms heeft dit te maken met het feit dat bij het opnemen van de aangifte onvoldoende informatie van het gestolen voorwerp bij de gedupeerde bekend was.

Buitenlandse valuta
Allereerst wordt de herkomst van diverse buitenlandse valuta gevraagd. Het gaat om valuta uit Kenia, Brazilië, Zuid-Afrika en Barbados.

Sieraden en mobieltjes
Het team is in het bezit van diverse horloges, een goudkleurige ring, gouden (schakel) armbanden en een blauw sieradendoosje. In één van de armbanden staat een inscriptie over Lóreal kapper. Verder zijn er ook nog enkele sleutelbossen en diverse mobieltjes aangetroffen. Ook is men in het bezit van een leeg muntenalbum met de naar ‘Juliana’ erop.

Tips
De politie plaatst foto’s van de spullen, waarvan inmiddels enkele herkend zijn door benadeelden, op haar site www.politie-nog.nl en vraagt gedupeerden contact op te nemen met het woninginbrakenteam via 0900 -8844.