Brummens echtpaar “kerstverzot”

Geplaatst op 17 december 2011, om 11:34 uur


BRUMMEN –
Een ‘kerstvirus’ noemen ze het, daar zijn Truus (61) en Gerrit (62) Nijhof uit Brummen mee besmet. De woonkamer van het echtpaar is omgetoverd tot een waar kerstpaleis.

Een decennium geleden begon het echtpaar met een klein kerstsetje, gekocht op een kerstmarkt van Beverwijk. Sindsdien zijn de stoppen doorgeslagen. De verzameling dijt ieder jaar verder uit. Het huis in bijna te klein. Stad en land struinen Truus en Gerrit af, telkens op zoek naar iets nieuws. Meestal slaan ze hun slag op derde kersdag. „Dan hebben de grote winkelketens uitverkoop met kortingen tot wel 50 procent”, zegt Gerrit. Het hele huis staat inmiddels bom vol, met als toppunt de woonkamer. Waar je ook kijkt, je kan er niet om heen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Net voor sinterklaas begint het bij het echtpaar Nijhof al kriebelen. „Heel wat uren gaan er in zitten. Van te voren bedenken we een heel plan hoe alles moet worden opgesteld. En dan drie weken lang elke dag een stukje opbouwen”, zegt Truus.

In de woonkamer staat zo’n vijftig kersbomen. Groot en klein. Tientallen verlichte kerst- en winterhuisje. Een heel decor. Een ook een kerststal ontbreekt niet in de verzameling.

Het echtpaar Nijhof geniet zichtbaar. „Het is erg gezellig met alle lampjes, we kunnen er de hele dag naar kijken. Zo komen we de donkere dagen van kerst wel door. Tja, en dan met Driekoningen, dan wordt alles weer afgebroken en opgeruimd op de vliering. Een hele klus, waar we nu nog liever niet aan willen denken.”

[jwplayer mediaid=”51029″]