Politie: geen overlast van Blitz in Brummen - GelreNieuws        

Politie: geen overlast van Blitz in Brummen

Geplaatst op 17 december 2011, om 08:44 uur

BRUMMEN – Volgens de politie is er weinig tot geen overlast van jongerencentrum Blitz in Brummen. Agenten hebben er regelmatig gestaan. Ze kregen enkele meldingen, maar het is niet zo dat er van meerdere omwonenden klachten komen.

Dat liet woordvoerster Ester Naber aan de Stentor weten. Uit een onderzoek door Wijkraad Brummen Centraal blijkt dat bijna 80 procent van de omwonenden de huidige locatie van het jongerencentrum als onacceptabel ziet. Vierennegentig procent van deze mensen ervaart overlast in de woonomgeving, waarvan iets meer dan de helft een hoge tot zeer hoge mate van overlast ervaart, met name op de vrijdagavond. De wijkraad vraagt de gemeente daarom het jongerencentrum op vrijdagavonden te sluiten.

Een groep Blitz-bezoekers gaat op korte termijn met de gemeente praten over het jongerencentrum. Jongeren zijn bang dat ze hun vaste plek verliezen en dat zij op straat komen te staan. Jongerenwerkers hebben deze week de actiewensen van jongeren geïnventariseerd. De gemeente Brummen neemt overigens volgende week een besluit over het verzoek van de wijkraad. Jongeren denken nog na over andere acties om hun stem te laten horen, meldt de Stentor.