Dode in gracht Heerde blijkt jongeman

Geplaatst op 5 december 2011, om 18:35 uur


HEERDE –
Op een landgoed aan de Bonenburgerlaan in Heerde is maandag aan het eind van de ochtend een stoffelijk overschot van een jongeman gevonden. Het is nog onduidelijk is of er sprake is van een misdrijf, een noodlottig ongeval of een ander incident, meldt de politie.

De bewoners troffen het lichaam rond 11.20 uur aan in de gracht van het landhuis Bonenburg. De politie startte direct een onderzoek en de omgeving werd afgesloten. Volgens de politie gaat het niet om een van de bewoners. Voor de bewoners is slachtofferhulp ingeschakeld. De identiteit van de jongeman is nog onbekend. Ook de bewoners van het landhuis weten niet om wie het gaat. Het terrein is eigendom van vastgoedmagnaat Klaas de Ruiter.

Het stoffelijk overschot werd kort voor 14 uur met hulp van de brandweer geborgen en afgevoerd voor forensisch onderzoek. Omdat het nog niet duidelijk was hoe de jongeman om het leven is gekomen is de politie een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. De Mobiele Eenheid (ME) is ingezet om naar eventuele sporen te zoeken. Het Team Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844.

[jwplayer mediaid=”48838″]

[jwplayer mediaid=”48794″]

Foto’s: Leo van ’t Hul/112Deventer