Overval Westendorp in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 5 december 2011, om 18:19 uur

WESTENDORP – In het tv-programma Opsporing Verzocht wordt dinsdag aandacht besteed aan een gewelddadige overval op de 49-jarige bewoner van een woonboerderij aan de Westelijke Noorderbroekweg in Westendorp.

De overval vond rond 02.00 uur plaats. Vrijwel direct nadat het slachtoffer wakker werd van de overvaller in zijn huis, slaat de overvaller hem op zijn hoofd, vermoedelijk met een bahco. Het slachtoffer wordt vastgebonden en moet zijn pincodes afstaan. De overvaller richt een ravage aan in het huis van de man en gaat er met een portemonnee en enkele andere bezittingen vandoor. Als de bewoner zeker weet dat de overvaller verdwenen is, waarschuwt hij de politie. Het slachtoffer is daarna per ambulance naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd en moest daar een nacht blijven.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de uitzending worden foto’s getoond van de woonboerderij van de overvallen man, en van het letsel dat hij tijdens de overval opliep. De politie doet via de uitzending een dringende oproep aan mensen om informatie of tips die zij mogelijk hebben door te bellen aan de tiplijn.

Van de dader is een beperkt signalement beschikbaar. Het gaat om een blanke man, die vrij lang is, fors gebouwd en een rond gezicht heeft. Hij heeft tijdens de overval blond of heel lichtbruin haar, wat vrij sluik was en wat langer in de nek.