Duo opgepakt voor koperdiefstal in Arnhem

Geplaatst op 12 december 2011, om 10:33 uur

ARNHEM – Op de Utrechtsestraat in Arnhem heeft de politie zondagnacht twee mannen opgepakt wegens koperdiefstal. Het gaat om een 25-jarige Arnhemmer en een 32-jarige man zonder vaste woonplaats.

Bewoners van een appartementencomplex aan de Utrechtseweg waarschuwde kort voor middernacht de politie nadat ze verdachte geluiden op het dak van het gebouw hadden gehoord. Terwijl agenten op weg waren naar de melding zagen ze kort voor aankomt een man wegfietsen die een rol koper aan het stuur van zijn fiets had. Bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. De agenten wisten de man te voet te achterhalen in een steeg. Het bleek om de 32-jarige man te gaan. In een tas die hij bij zich had bleek ook koper te zitten.

Getuigen meldden even later dat er nog een man in de buurt liep die er bij hoorde. Hij werd even later ook aangetroffen. Het bleek om de 25-jarige Arnhemmer te gaan die een kniptang bij zich had. Vlak bij de plek waar hij was aangetroffen werd nog een rol koperdraad aangetroffen. Het duo zit vast.