Kerstevent bij de Vijver in Zutphen

Geplaatst op 17 december 2011, om 14:19 uur

ZUTPHEN – Op zaterdag 17 december 2011 van 17.00 – 21.00 uur zal rondom de Vijver in Zutphen, in de wijk Waterkwartier, een indrukwekkend kerstspektakel worden opgevoerd. Ruim 2000 lichtjes zullen de vijver sfeervol verlichten. Het kerstverhaal wordt aan de hand van drama, zang, vertellingen, graffiti en dans aan de bezoeker verteld.

Dit unieke evenement is mogelijk door de inzet van wel 100 vrijwilligers uit Zutphen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Stichtingen Reflector en Lighthouse organiseren op zaterdag 17 december een kerstevent rondom de vijver in het Waterkwartier. Tijdens deze tocht maakt de bezoeker een wandeling door de tijd heen. Het verhaal van wat er gebeurde voor, tijdens en na de geboorte van Jezus wordt aan de wandelaar verteld of uitgebeeld. Je wordt onder meer getrakteerd op drama, dans, zang en graffitikunst. Een kerststal zal natuurlijk niet ontbreken. Na afloop kan je opwarmen rondom het Lighthouse onder het genot van iets lekkers.

Om 17 uur zal wethouder Patricia Withagen het evenement openen. Hierna zal er elke 15 minuten een groep vertrekken vanaf het Lighthouse (Troelstralaan 45), de wandeling duurt ongeveer een uur De deelname aan het event is gratis en is voor alle leeftijden geschikt. Stevig schoeisel en warme kleding worden aanbevolen.


Praktische zaken

Entree : gratis
Startpunt : Lighthouse aan de Troelstralaan 45 te Zutphen
Parkeren : Als u met de auto komt kunt u het beste parkeren bij het graaf Ottobad of kerkgebouw het Lichtpunt (Keucheniusstaat 28) of bij de voetbalvelden van Zutphania/ Be Quick (Laan naar Eme 99). Vanaf deze parkeerplekken wordt u naar het Ligthouse geleid.
Tijd : De wandeling kan van 17.00 – 21.00 uur worden gelopen. De bezoekers worden in groepen ingedeeld en lopen de wandeling onder begeleiding. De laatste groep start om 20.15 uur. De wandeling duurt een klein uur.
Kleding : Het kan koud en modderig zijn, zorgt u voor warme kleding en stevig schoeisel!