Pinpasdief overmeesterd in Putten

Geplaatst op 8 december 2011, om 17:45 uur

PUTTEN – Personeel van een supermarkt aan de Gervenhof in Putten heeft donderdag een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats betrapt op het stelen van de pinpas van een klant. Samen met omstanders werd de dief overmeesterd en aan politieagenten overgedragen.

Personeel hield de man in de gaten omdat hij al eerder geprobeerd had een pinpas van een klant te rollen. Dit keer gebeurde er in de winkel niets. Op de parkeerplaats zag men dat hij een oudere klant aansprak en geld probeerde te wisselen. Hierna liep hij naar een geldautomaat bij een bank in de buurt, waar hij ging pinnen. Winkelpersoneel sprak direct de oudere man aan en vroeg of hij zijn pinpas nog had. Deze bleek verdwenen. De vermoedelijke pinpasdief werd aangesproken, maar deze nam direct de benen.

Samen met omstanders probeerde men de man tegen te houden. Hij verzette zich behoorlijk en daarbij liep een medewerksters van de supermarkt een gekneusde rib op en een ander enkele schaafwonden. De verdachte werd aan de politie overgedragen en ingesloten voor verder onderzoek. De gestolen pinpas is weer bij de gedupeerde, een 76-jarige Puttenaar in z’n bezit.