RKC-supporter krijgt steen tegen hoofd

Geplaatst op 19 december 2011, om 18:06 uur

DOETINCHEM – Een 27-jarige RKC-supporter is vrijdagavond gewond geraakt toen hij een steen tegen zijn hoofd kreeg. De steen werd na de wedstrijd De Graafschap – RKC Waalwijk door de ruit van een supportersbus gegooid.

Het voorval vond rond 22:15 uur plaats op de Rekhemseweg, in een bosgebied vlakbij het stadion. De supporter die gewond raakte, een inwoner van Drunen, zat bovenin de dubbeldekker toen de steen hem raakte. De bus stopte direct en de man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn hoofdwond is gelijmd. De politie, die de supportersbussen begeleidde, heeft met honden en bikers uitgebreid gezocht naar de dader of daders, maar trof niemand meer aan. Voor zover bekend is er één steen tegen de bus gegooid. De RKC-supporters uit de getroffen bus zijn in eerste instantie over de twee andere supportersbussen verdeeld. Op een nabijgelegen parkeerplaats is vervangend vervoer geregeld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft een onderzoek ingesteld en neemt dit incident, waarbij evengoed iemand levensgevaarlijk gewond had kunnen raken, zeer hoog op. De politie is daarom dringend op zoek getuigen via telefoonnummer 0900-8844.