9 aanhoudingen rond wedstrijd Vitesse-NEC

Geplaatst op 23 januari 2012, om 12:40 uur

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft zondagmiddag rond de voetbalwedstrijd Vitesse-NEC negen mensen aangehouden. Het ging daarbij onder meer om belediging, niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel of openlijk geweld.

Een 27-jarige Velpenaar werd aangehouden omdat hij bij het stadion Gelredome een plastic glas met bier gooide naar bezoekers en de politie. Ook een 18-jarige Duivenaar werd opgepakt, omdat hij ervan verdacht wordt bij het stadion met spullen naar een voorbijrijdende bus te hebben gegooid. Een 19-jarige Arnhemmer werd aangehouden nadat hij een door de politie gegeven bevel weigerde. De man probeerde door een rij agenten heen te komen die een afzetting hadden gevormd. Ook een man (36) uit Eerbeek werd aangehouden omdat hij een door de politie gegeven bevel negeerde. Een 24-jarige Arnhemmer werd opgepakt wegens openlijke geweldpleging, omdat hij samen met enkele anderen dranghekken omver zou hebben geduwd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Wegens opruiing en het beledigen van politieagenten werden twee Arnhemmers (21 en 22 jaar) en een 19-jarige Westervoorter ingerekend. Op het Stationsplein werd een 37-jarige Arnhemmer aangehouden omdat hij agenten had beledigd.