Ramkraak geldautomaat Rabobank Loenen - GelreNieuws.nl

Ramkraak geldautomaat Rabobank Loenen

Geplaatst op 23 januari 2012, om 05:42 uur


LOENEN
– Zondagnacht hebben onbekenden een ramkraak gepleegd op een geldautomaat in het gebouw van de Rabobank aan de Hoofdweg in Loenen. De daders hebben een onbekend geldbedrag buit gemaakt.

De daders reden rond 4 uur met een auto in op de geldautomaat. De twee gingen er daarna in een andere wagen vandoor. De politie heeft ze nog achtervolgd op de A50 en de A12 richting Utrecht, maar de mannen wisten te ontkomen.

De omgeving werd door de politie afgezet, omdat er mogelijk nog explosieven in de auto aanwezig waren. Dit bleek niet het geval. Zeker vijf woningen werden ontruimd. Een deel van de bewoners werd opgevangen in de brandweerkazerne in het dorp. Zij konden rond kwart voor elf weer terug naar hun huis.

De schade aan de pinautomaat is aanzienlijk. De gevel van het gebouw staat op instorten. Ook binnen is er veel schade. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het afgelopen jaar zijn in het oostelijk deel van de Veluwe een aantal ram-  en plofkraken gepleegd op filialen van de Rabobank, onder andere in Hoenderloo en  Beekbergen. Er is tot nu toe nooit geld buitgemaakt, maar diverse keren was  de schade enorm. In Beekbergen veranderde het bankgebouw in een ravage.

[jwplayer mediaid=”56449″]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com