Alle kerstbomen verzamelen!

Geplaatst op 11 januari 2012, om 17:22 uur


BRUMMEN/EERBEEK
– Op vijf plaatsen in Brummen en Eerbeek zijn woensdag tussen 12.30 en 16.00 uur weer kerstbomen ingezameld. Net als voorgaande jaren kwamen vooral veel kinderen met bomen aan, om zo hun spaarvarken wat te spekken. Iedere boom leverde namelijk 0,50 euro op.

Hoeveel bomen er precies zijn ingeleverd, is nog niet bekend. Voorgaande jaren werden meer dan 2000 bomen ingeleverd, meldde de gemeente. Inge Peterie en Lotte Went uit Brummen hadden meer dan 100 bomen verzameld. “Ze zijn al de hele middag in de weer”, liet de moeder van één van de meiden weten. Ook Glen en Lynn Reugebrink haalden bijna 100 bomen op. Toch goed voor bijna 50 euro.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De kerstboominzameling wordt ieder jaar georganiseerd door de gemeente om te voorkomen dat in het begin van het nieuwe jaar oude kerstbomen langs de kant van de weg komen te liggen. Bovendien komen inwoners zo op een makkelijke manier kostenloos van hun boom af. De kerstbomen zijn versnippers en zullen worden gecomposteerd en gebruikt om energie op te wekken.