Bejaarde Eefdese slachtoffer babbeltruc

Geplaatst op 5 januari 2012, om 15:02 uur

EEFDE – Een bejaarde vrouw uit Eefde is woensdagavond slachtoffer geworden van een babbeltruc. Vanuit haar woning aan de Beeklaan in Eefde zijn een portemonnee en sieraden gestolen. De politie waarschuwt voor dit soort babbeltrucs.

Er werd omstreeks 19.40 uur bij de woning van de vrouw aangebeld door een voor haar onbekende jongen. De jongen vroeg of ze mee wilde gaan naar de woning van de buren om te kijken of daar alles goed was. De vrouw liep met de jongen mee. Toen bij de betreffende woning niets aan de hand was en men de jongen ook niet kende, ging de vrouw weer naar huis. Daar ontdekte ze dat de deur openstond en dat haar portemonnee en sieraden waren weggenomen. De vrouw belde direct de politie en blokkeerde haar bankpas. Korte tijd later werd de vrouw gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van een bankfiliaal. Deze persoon probeerde de pincode van de vrouw te ontfutselen. Dit is echter niet gelukt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De jongen is ongeveer 17 jaar, 1.60 m lang en heeft een getinte huidskleur en kort zwart krullend haar. Hij sprak gebrekkig Nederlands, droeg een donkere driekwart jas en een donkere broek. De politie zoekt getuigen.