Benzinedief opgepakt na wilde achtervolging

Geplaatst op 4 januari 2012, om 17:45 uur

VAASSEN – De politie heeft woensdagmiddag na een wilde achtervolging een 40-jarige man uit Apeldoorn opgepakt. Hij had kort daarvoor aan de Laan naar Fasna in Vaassen getankt, maar was weggereden zonder te betalen.

Medewerkers van het tankstation gaven het kenteken aan de regionale meldkamer van de politie door. Daar werd duidelijk dat de gebruikte auto in de politieregio Gelderland-Midden was gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en op een gegeven moment werd de auto in het centrum van Epe gesignaleerd. Toen de bestuurder zich ontdekt zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Om aan de politie te ontkomen maakte hij diverse gevaarlijke overtredingen. Zo reed hij op een eenrichtingsweg enkele honderden meters in verboden richting, reed hij op een drukke kruising door rood en met hoge snelheid door het buitengebied van Epe.

Hij reed naar Vaassen en liet zijn auto achter op het Prunushof en ging er lopend vandoor. Buurtbewoners tipten de agenten over de vluchtende man, waarop andere agenten die aan de zoekactie deelnamen hem in de buurt konden aanhouden. De man is overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn voor nader onderzoek. De auto is veilig gesteld. De politie onderzoekt de zaak.