Brandstichter Rheden niet meer in de cel

Geplaatst op 20 januari 2012, om 19:09 uur

RHEDEN – Een 51-jarige man uit Rheden is vrijdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld voor brandstichting in zijn toenmalige hoekhuis aan de Korenbloemstraat in Rheden op 13 maart 2010. Hij hoeft niet meer de gevangenis in, omdat hij zijn straf in voorarrest al heeft uitgezeten.

De man is voordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan 343 dagen voorwaardelijk. Die celstraf heeft hij in zijn voorarrest al uitgezeten. De man moet zich van de rechter wel de komende twee jaar verplicht behandelen. Sinds eind december is hij opgenomen in een kliniek in Apeldoorn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Rhedenaar heeft volgens de rechtbank met aanmaakblokjes op meerdere plekken in de woonmaker brand gesticht. Ook heeft hij een laken op het bed van een slaapkamer aangestoken. In een andere slaapkamer stond een gasfles met propaangas. Hij was in zijn auto gevlucht. In Tiel werd hij later aangehouden.

Zijn buurvrouw heeft geprobeerd het vuur te doven. De woning van de Rhedenaar was grotendeels uitgebrand. Het huis van de buurvrouw had ook schade.

Zie ook: – Brandstichter Rheden herinnert zich niets