Broers Hengelo wilden stier scheiden

Geplaatst op 3 januari 2012, om 22:33 uur

HENGELO (G) – Het blijkt dat de twee broers Hendrikus (61) en Hendrik (58) Haaring uit Hengelo (G) waarschijnlijk gedood zijn toen ze de stier wilden scheiden van de rest van het vee in de stal. Het fatale ongeval gebeurde dus niet toen beide broers bezig waren met een pasgeboren kalfje, zoals eerder gemeld werd.

Bijna zeker is dat beide broers ‘s middags al zijn overleden en pas ‘s avonds zijn gevonden door de echtgenote van Hendrikus. De stier is nog dezelfde avond in goed overleg afgemaakt. Dierenarts Mark Thieme van de Graafschap Dierenartsen in Vorden zegt tegenover De Stentor dat er geen alternatief was. “Het dier liep nog heetgebakerd door de stal en de koeien moesten nog gemolken worden. Je kunt de koeien niet ongemolken achterlaten. Er ontstaat dan te veel druk op de uiers, dat is pijnlijk voor de koe.” De buren hebben het melken van de koeien ’s avonds overgenomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens de dierenarts waren de broers zich goed bewust van de gevaren van een stier. Hij noemt het ‘heel zorgvuldig’ om met twee personen bij de stier te komen.

Zie ook: Dolle stier kost Hengelose broers het leven