Foto overvaller juwelier Zutphen vrijgegeven

Geplaatst op 3 januari 2012, om 22:08 uur

ZUTPHEN – De politie heeft een foto vrijgegeven van de man die op vrijdag 30 september een juwelier aan de Sprongstraat in Zutphen heeft overvallen. De eigenaresse werd door de dader mishandeld en moest naar het ziekenhuis.

Kort voor de overval was de donkere man binnengelopen bij een sieradenatelier aan de Frankensteeg in de Zutphense binnenstad. Hij vroeg naar herensieraden. Die verkopen ze daar niet, waarop de eigenaresse hem doorverwijst naar juwelier de Sprong. De vrouw had geen idee dat deze man daar amper een kwartier later haar collega-juwelier zou overvallen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het is een slanke negroïde man van 1.70m à 1.75m lang. Vóór de overval bij het sieradenatelier droeg hij nog een grijs Adidasvest, maar tijdens en na de overval droeg hij donkere kleding en mogelijk heeft hij zich dus ergens snel omgekleed.

Aan het eind van Opsporing Verzocht werd gemeld dat de politie inmiddels twee tips heeft ontvangen. Eén van de tipgevers heeft de man vermoedelijk al vaker in Zutphen gezien. De tips zullen op bruikbaarheid worden onderzocht.

[jwplayer mediaid=”53812″]