Duo opgepakt na overval woning Ermelo - GelreNieuws        

Duo opgepakt na overval woning Ermelo

Geplaatst op 11 januari 2012, om 12:10 uur

ERMELO – De politie heeft mede dankzij oplettende getuigen dinsdagavond laat twee verdachten van een overval op een woning in het buitengebied van Ermelo aangehouden. Zij hadden de buit nog bij zich, meldde een woordvoerder.

De politie kreeg rond 22.15 uur een melding van een overval op de bewoners van een woning aan de Oude Nijkerkerkweg. Twee met bivakmutsen vermomde overvallers waren via een niet afgesloten deur de woning binnengekomen. Zij bedreigden het echtpaar onder andere met een mes en gingen er met geld, sieraden en fotoapparatuur vandoor.

De gewaarschuwde politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving in. Dankzij getuigen werd de vluchtrichting van de verdachten bekend. Een speurhond van de politie ‘pikte’ een spoor van de verdachten op en na enige tijd werd bij het station van Ermelo een verdachte aangetroffen. Het onderzoek naar de tweede verdachte had ook resultaat. Kort voor middernacht werd ook hij aangehouden. De buit werd ook aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachten zijn ingesloten. Voor het echtpaar wordt slachtofferhulp geregeld.