Grote brand bij afvalverwerker Harderwijk

Geplaatst op 11 januari 2012, om 12:26 uur


HARDERWIJK
– Bij afvalverwerker Post aan de Snelliusstraat in Harderwijk heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed. Er raakte niemand gewond, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De brand werd kort na 12.00 uur via een een automatische brandmeldinstallatie gemeld. Volgens de officier van dienst van de brandweer is de brand ontstaan in één van de sorteermachines. Onder meer is bouwafval in de brand geraakt. Grote rookwolken waren in de weide omgeving te zien. Brandweerlieden uit Harderwijk kregen assistentie van collega’s uit Hierden en Nunspeet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vanwege de rookontwikkeling werden bedrijven in de omgeving tijdelijk ontruimd. Het personeel werd elders in de omgeving opgevangen. Om te kijken of er te hoge concentraties gevaarlijke stoffen vrijkwamen heeft de brandweer metingen verricht.

De brandweer meldde rond half drie dat de brand onder controle was. Het sein ‘brandmeester’ werd gegeven. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag.

Op 20 januari vorig jaar was er ook al brand in een loods van het bedrijf. Door de compartimentering in de loods kon de brand zich niet verder uitbreiden. De brandweer had het vuur toen snel onder controle.