Insluiping na diefstal tas met huissleutels

Geplaatst op 3 januari 2012, om 15:23 uur

ELST/ZUTPHEN – Een onbekende man heeft maandagavond een woning aan de Kuiperstraat in Zutphen bezocht, nadat eerder een tas met huissleutels en adresgegevens van de bewoonster in Elst gestolen was. De insluiper werd betrapt, maar wist te ontkomen aan zijn achtervolgers.

De tas van de bewoonster werd die avond vanuit een auto in Elst gestolen. De ruit was ingeslagen. De vrouw ontdekte de diefstal en deed aangifte bij de politie in Elst. Op advies van de agenten liet ze familie naar haar woning gaan om de lampen aan te doen, zodat het leek dat er al iemand thuis was. Toen deze mensen rond 21.45 uur bij de woning kwamen, zagen zij een insluiper binnen, die er vandoor ging. Zij hebben de verdachte achtervolgd, maar hij kon in de buurt van de Waterstraat ontkomen. Politieagenten hebben ook nog naar de verdachte uitgekeken, maar troffen hem in de buurt niet meer aan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het gaat om een slanke man van rond de 20 jaar. Hij is ongeveer 1.75 lang, droeg een licht gekleurde spijkerbroek en een donkergekleurde jas (kort model). Hij heeft een getinte huid en kort donker haar. De politie zoekt getuigen.