Onderzoek naar ‘bom’ in Oud en Nieuw-vuur - GelreNieuws        

Onderzoek naar ‘bom’ in Oud en Nieuw-vuur

Geplaatst op 4 januari 2012, om 09:43 uur

ZUTPHEN – De politie zoekt getuigen van een zeer gevaarlijk incident, waarbij in een brandstapel een gasfles bleek te zitten. Het incident deed zich in de nacht van Oud en Nieuw voor in het plantsoen aan de Laan naar Eme in Zutphen.

Politiebikers troffen zondag 1 januari rond 02.30 uur in het plantsoen aan de Laan naar Eme, tegenover de Mozartstraat een grote hoop brandend materiaal aan. Er was niemand bij aanwezig.

Bij het uiteentrekken van de vuurstapel troffen de agenten in de smeulende resten een gasfles aan. Hierop werd de brandweer gewaarschuwd die de gasfles koelde. De bevelvoerder van de brandweer gaf aan, dat hier een zeer gevaarlijke situatie was gecreëerd voor mensen die het vuur hadden aangelegd, voor toeschouwers en voor de agenten. De gasfles had makkelijk kunnen exploderen met fatale gevolgen.

Gezien het enorme gevaar wil de politie graag weten wie er verantwoordelijk is geweest voor een aanleggen van dit vuur. Er was niet veel meer herkenbaar, maar er lagen in ieder geval een autoband en linoleum op. De gasfles is van een bijzonder soort en wordt mogelijk gebruikt voor industriële gassen en niet door particulieren.

De politie vragen mensen die informatie over de brand hebben contact op te nemen met 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.