Tips bij passantenonderzoek overval W’wijk

Geplaatst op 12 januari 2012, om 17:27 uur

WINTERSWIJK – In Winterswijk heeft de politie donderdag een passantenonderzoek gehouden in het onderzoek naar een woningoverval, een week geleden. Dat leverde een tiental tips op, waarvan een aantal bruikbare, aldus de politie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens het passantenonderzoek heeft de politie 150 flyers uitgereikt en ontving de politie direct een tiental tips, waarvan enkele bruikbaar lijken. De woningoverval aan de Plataanlaan in Winterswijk werd gepleegd door twee daders die er met een geldbedrag vandoor gingen.

De overval vond om 12.20 uur plaats. De twee daders belden aan bij het echtpaar en drongen de woning binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het echtpaar geld afgeven. Er raakte niemand gewond. De overvallers zijn er in eerste instantie te voet vandoor gingen, maar het zou kunnen dat zij ergens anders een vervoermiddel klaar hadden staan. Als er nog mensen zijn die verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien vorige week donderdag, en nog niet met de politie gesproken hebben, roept het overvallenteam van de politie hen met klem op om te bellen met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

De daders waren twee getinte en slanke jongens. Ze droegen donkere kleren.