Arnhemmer (34) bestal Kruidvat-filialen - GelreNieuws        

Arnhemmer (34) bestal Kruidvat-filialen

Geplaatst op 17 februari 2012, om 16:53 uur

ARNHEM – Een 34-jarige Arnhemmer die begin deze week in de Kruidvat in Winterswijk werd betrapt op winkeldiefstal, blijkt dezelfde persoon te zijn die cosmetica stal uit een Kruidvat in Apeldoorn. De politie had videobeelden van de man geplaatst op de website www.depolitiezoekt.nl.

Op die site was te zien dat de man spullen uit een Kruidvat in Apeldoorn wegnam, samen met een vrouw. Ook haar identiteit is bekend.

Maandag kreeg de politie een melding over de man vanuit een Kruidvat aan de Misterstraat in Winterswijk. De man had cosmetica weggenomen, zonder ervoor te betalen. Aan de hand van het signalement kon de man korte tijd later worden aangehouden. De man was in het bezit van een grote hoeveelheid cosmetica ter waarde van ruim 1100 euro. Na onderzoek bleek dat hij de cosmetica had weggenomen bij Kruidvat vestigingen aan de Misterstraat en de Wooldstraat.

Voor zijn aanhouding bleek de man op maandag 13 februari ook een poging tot winkeldiefstal te hebben gepleegd bij een Kruidvat in Ulft. Hier werd hij door winkelpersoneel betrapt, waarna hij een tas met make-up artikelen achterliet en er vandoor ging. De man wordt ervan verdacht op 9 februari vanuit dezelfde Kruidvat in Ulft make-up artikelen ter waarde van 800 euro te hebben gestolen.

Bij nader onderzoek op het politiebureau is gebleken dat de man meerdere andere winkeldiefstallen heeft gepleegd, binnen en buiten de regio Noord- en Oost-Gelderland. Tot nu toe verdenkt de politie de man van 8 winkeldiefstallen, en de poging in Ulft. Het gaat in alle gevallen om diefstal van cosmetica uit Kruidvat vestigingen, gelegen in Zevenaar (4), Winterswijk (2), Apeldoorn en Ulft. In vrijwel alle gevallen pleegde de man deze diefstallen alleen, zegt de politie.