Automobiliste ongeval motoragent vrijuit

Geplaatst op 17 februari 2012, om 16:19 uur


ZUTPHEN –
Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen heeft de strafzaak tegen een vrouw die betrokken was bij een dodelijk ongeval in Beek op 10 september 2011 geseponeerd. Bij het ongeval kwam een motoragent van het team Montferland van de politie Noord- en Oost- Gelderland om het leven.

De politie Gelderland-Midden heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Het OM concludeert op basis van dit onderzoek dat het zeer waarschijnlijk is dat de bestuurster van de auto de motor niet tijdig heeft kunnen zien, waardoor zij geen voorrang heeft kunnen verlenen. De zaak tegen de vrouw is geseponeerd.

Het ongeval vond op zaterdag 10 september 2011 plaats op de Arnhemseweg in Beek. De motoragent was met optische en geluidssignalen op weg naar een verkeersongeval in ‘s Heerenberg. Tijdens het passeren van een auto op de Arnhemseweg, sloeg deze auto af en botste de motoragent op de auto. De agent overleed ter plaatse. De automobiliste en een passagier raakten gewond.

De bestuurster van de auto, de nabestaanden van het slachtoffer en de collega’s van de politie Noord- en Oost- Gelderland zijn over deze beslissing geïnformeerd.

Zie ook: – Motoragent komt om bij ongeval Beek