Jongens opgepakt na klikobranden Zutphen - GelreNieuws.nl

Jongens opgepakt na klikobranden Zutphen

Geplaatst op 20 februari 2012, om 14:04 uur

ZUTPHEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van twee klikobranden aan de Tichelkuilen in Zutphen. De branden woedden zondagavond. Twee tieners (16 en 18 jaar) uit Zutphen en Eefde zijn aangehouden op verdenking van brandstichting.

De politie kreeg zondagavond rond de klok van 21.00 uur de melding van een klikobrand aan de Tichelkuilen in Zutphen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de brand al door de bewoonster geblust te zijn. Kort na deze melding kregen de agenten, die nog ter plaatse waren aan de Tichelkuilen, opnieuw een melding van een klikobrand. Deze brand woedde 300 meter verderop in de straat. Ook de brandweer was gealarmeerd om de brand te komen blussen.

Ter plaatse meldde zich een getuige die twee jongens had zien wegrennen bij de klikobrand.

Agenten hebben in de omgeving naar het duo gezocht. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Deze trof twee tieners even later in een tuin op de Braamkamp aan. Zij voldeden aan het opgegeven signalement. Het duo is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De ouders van de twee zijn in kennis gesteld van de aanhoudingen. De twee jongens worden nog door de politie verhoord. Een bekentenis hebben ze niet afgelegd.

De politie onderzoek tevens of de jongen in verband kunnen worden gebracht met de eerdere klikobranden. Sinds afgelopen december zijn er in Zutphen ten minste tien klikobakken in brand gestoken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com