Man onder invloed, vrouw onaanspreekbaar - GelreNieuws        

Man onder invloed, vrouw onaanspreekbaar

Geplaatst op 15 februari 2012, om 16:27 uur

APELDOORN – Dinsdagnacht is een 43-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden in Apeldoorn. Hij reed zonder rijbewijs en was onder invloed van verdovende middelen. Zijn 26-jarige bijrijdster was niet aanspreekbaar en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Omstreeks 03:30 uur kwam de melding binnen bij de politie dat de man mogelijk onder invloed in zijn auto was gestapt en was weggereden. Surveillerende agenten zagen de man wegrijden van een parkeerplaats. Hij werd gecontroleerd en kon zich niet identificeren. Hij gaf toen een valse naam op.

Agenten troffen bij de bijrijdster een kleine hoeveelheid vermoedelijke hard- en softdrugs aan. De drugs is in beslag genomen en wordt na onderzoek vernietigd.

De 43-jarige bestuurder kon geen geldig rijbewijs tonen. Daarnaast bestond het vermoeden dat de man onder invloed was van een verdovend middel. Hij is hierop aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man weigerde mee te werken aan een bloedproef. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem worden proces-verbalen opgemaakt voor de weigering van een bloedproef, het vermoedelijk rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam.