Motorcrossers betrapt in natuurgebied

Geplaatst op 26 februari 2012, om 16:15 uur

KOOTWIJK – Medewerkers van Staatsbosbeheer hebben op zondag samen met het regionaal milieuteam van de politie twee motorcrossers aangehouden. Staatbosbeheer hield een controle op het crossen in het bos en kwam de twee mannen tegen. Tegen beide is proces-verbaal opgemaakt.

Staatsbosbeheer hield zondagochtend een controle op het crossen in het natuurgebied. Een 41-jarige motorrijder uit Nijkerk werd op de Pomphulweg gesignaleerd. Hij negeerde een stopteken. Bij een tweede stopteken kon de man worden gecontroleerd. Hij is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken, het rijden met omgebogen kentekenplaten en het kapot rijden en verstoren van de natuur.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een 44-jarige man uit Ermelo reed over het Kootwijkerzand. Ook hij negeerde in eerste instantie een stopteken. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken en het kapot verstoren van het natuurgebied.

Het motorcrossen in een natuurgebied is verboden. De motoren rijden vaak met hoge snelheid over voetgangerspaden. Dit kan een gevaarlijke situatie opleveren. Daarnaast wordt de natuur verstoord en zelfs vernield door het crossen. Staatbosbeheer en de politie controleren regelmatig in het gebied.