Rik (11) maakt schaatsbaan in Cortenoever

Geplaatst op 3 februari 2012, om 18:05 uur


BRUMMEN
– De 11-jarige Rik Hardijzer uit Brummen was er vrijdagmiddag maar druk mee. Om zaterdag te kunnen schaatsen was hij samen met zijn vader in een weiland in Cortenoever sneeuw van het ijs aan het halen.

Door het hoge water van de IJssel waren de weilanden in Cortenoever onder water gelopen. De IJsel is inmiddels gezakt, maar door de lage temperaturen is een laag water van zeker zes centimeter dik bevroren. Na de sneeuwval van vrijdagmiddag besloten Rik en zijn vader allebei een bezem ter hand te nemen en het ijs sneeuwvrij te maken. “Een behoorlijke klus. Ik word er gewoon moe van”, zegt Rik. Zijn vader helpt hem graag. “Het is een mooie plek net buiten Brummen waar ouders hun kinderen goed in de gaten kunnen houden. Ook kun je hier niet door het ijs zakken, zoals op bijvoorbeeld het Kanaal wel kan. Prachtig!”, zegt hij.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rik en zijn vader hopen dat er zaterdag een paar mensen zijn die willen helpen om een nog groter stuk sneeuwvrij te maken. “Bij deze doen we dan ook een oproep”, aldus Rik’s vader. “Het zou helemaal geweldig zijn als bijvoorbeeld de brandweer er nog een laag water op zou willen spuiten. Dan blijft het ijs goed.”

‘De schaatsbaan van Rik’ ligt in een weiland aan de Bronkhorsterweg net buiten Brummen, vlakbij conferentiecentrum De Bronckhorst Hoeve. “Ik hoop dat er heel veel mensen komen schaatsen. Gezellig toch?”, aldus Rik vrijdagmiddag.