Minder mensen op brandweerauto’s Rheden

Geplaatst op 3 februari 2012, om 17:11 uur

DE STEEG – De brandweer in de gemeente Rheden gaat met minder vrijwilligers uitrukken als er onderbezetting op de brandweerkazernes in Velp, Rheden en Dieren is. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders.

In de afgelopen periode kon de brandweer na een alarmering niet uitrukken omdat er onvoldoende vrijwilligers opkwamen om een blusvoertuig volledig te bemannen. Het college maakt zich zorgen om de afnemende beschikbaarheid van de vrijwilliger. Deze afname leidt vooral in de dagsituatie tot problemen in de bezetting van de drie brandweerposten

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De standaardbezetting van een blusvoertuig bestaat uit zes vrijwilligers, onder wie een chauffeur, een bevelvoerder en vier manschappen. Bij onderbezetting mag een brandweerploeg  voortaan met vier of vijf vrijwilligers uitrukken. Dit mag alleen wanneer een gediplomeerde bevelvoerder en chauffeur onderdeel zijn van de ploeg die uitrukt. Ook moet de bevelvoerder onderweg assistentie vragen aan de meldkamer, zodat de bezetting ter plaatse compleet kan worden gemaakt.