Viertien auto’s op elkaar op A28 bij Ermelo

Geplaatst op 3 februari 2012, om 16:35 uur


HARDERWIJK
 – Op de A28 ter hoogte van Harderwijk is vrijdag aan het begin van de middag een kettingbotsing ontstaan tussen tien auto’s en één vrachtauto. Drie mensen raakten licht gewond. Eén persoon moest naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde kort voor één uur in de richting van Amersfoort. De precieze toedracht van de aanrijding is nog niet bekend, maar de politie vermoedt dat sneeuwval de belangrijkste oorzaak was. Bij de aanrijding raakte vier personen gewond. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en heeft drie mensen behandeld. Een 63-jarige man uit Oude Wetering liep nekklachten op en is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snelweg was als gevolg van de aanrijding volledig geblokkeerd.

Vanaf de afslag Harderwijk-Lelystad is het verkeer de snelweg afgeleid. Zo kon verdere filevorming worden voorkomen. Een sleepdienst heeft de betrokken voertuigen afgesleept. Rijkswaterstaat heeft de snelweg schoongemaakt en rond 16.00 uur is de A28 weer vrijgegeven. Wel was er nog enige vertraging.

[jwplayer mediaid=”58217″]

www.delwelfotografie.nl