Vernielingen bij schaatsbaan in Cortenoever

Geplaatst op 11 februari 2012, om 17:35 uur


BRUMMEN
– Bij de schaatsbaan op een ondergelopen weiland bij Spaensweerd in Cortenoever hebben vandalen het in de nacht van donderdag op vrijdag nodig gevonden om vernielingen te plegen. Een houten bankje voor het koek-en-zopie-kraampje werd gesloopt en er werden stukken uit het ijs gehakt.

Toen Michelle Besseling, eigenaar van het koek-en-zopie-kraampje, vrijdag op de ijsbaan kwam, lagen overal grote stukken ijs en was er niets meer over van een geleend bankje dat ze in goed vertrouwen bij de ijsbaan had laten staan. “Het erge is dat het bankje helemaal niet van mij is, maar het is geleend. Op internet heb ik even gezocht, maar een nieuwe kost zeker 350 euro”, zegt Besseling. De Brummense staat de schaatsers geheel vrijwillig te voorzien van thee en wat lekkers, zoals afgelopen zondag al op GelreNieuws te lezen was. Zij, maar ook veel schaatsers vinden het dan ook onbegrijpelijk dat er mensen zijn die het nodig vinden om bij zoiets moois vernielingen aan te richten. Boos zijn ze! Door wat geld op te halen hoopt Michelle een tweedehands bankje te kunnen kopen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Dan zijn er ook nog de problemen op het schaatsijs. Op veel plekken is het door de vernielingen erg slecht geworden. “Gelukkig kwam er zaterdagochtend zomaar een meneer met een veegmachine”, aldus Michelle. “Hij heeft de baan helemaal schoongemaakt.” Maandag treedt de dooi in, maar dit weekend kan er dus toch nog volop geschaatst worden. Michelle roept dan ook iedereen op om te komen.