Vier Apeldoorners opgepakt voor oplichting - GelreNieuws.nl

Vier Apeldoorners opgepakt voor oplichting

Geplaatst op 6 februari 2012, om 12:33 uur

APELDOORN – Vier mannen uit Apeldoorn hebben ten minste drie jongens gedwongen peperdure abonnementen voor een mobiel af te sluiten. Ze kochten de gsm’s die de tieners bij het abonnement kregen vervolgens voor een klein bedrag van hun slachtoffers, die vervolgens met het abonnement bleven zitten dat ze niet kunnen opzeggen.

Agenten in burger surveilleerden dinsdag in het Apeldoornse centrum, zagen drie mannen van de ene naar de andere telefoonzaak gaan en vonden dit verdacht. Ze hielden het drietal in de gaten. Ondertussen kwam er bij de meldkamer een telefoontje binnen van een zeer alerte medewerker van een telefoonzaak aan de Hoofdstraat. Een jongen wilde een duur abonnement afsluiten. Een man was bij hem en de medewerker kreeg het gevoel dat hij gedwongen werd. Agenten kwamen bij de winkel en hebben van de medewerker een verklaring opgenomen.

Een 18-jarige jongen meldde zich ondertussen op het politiebureau omdat hij aangifte wilde doen van oplichting. Agenten hebben korte tijd later in een café drie mannen, (18, 27 en 30 jaar) uit Apeldoorn, aangehouden. Tijdens de aanhouding vonden zij twee dure mobieltjes. Het trio is meegenomen naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Na onderzoek is woensdagmorgen een vierde verdachte, een 24-jarige man uit Apeldoorn, opgepakt. Ook hij zit vast. Inmiddels hebben zich nog twee gedupeerde tieners zich gemeld.

Tijdens het onderzoek bleek dat drie verdachten (van 18, 24 en 27 jaar) de tieners zouden aansporen om dure abonnementen af te sluiten. Zij zeggen een kennis bij de provider te hebben, zodat de jongere snel weer onder het contract uit kan komen. Bij het abonnement krijgt de tiener dan een duur mobieltje die hij voor een relatief klein bedrag afstaat aan één van de verdachten. De gedupeerde zit vervolgens met een duur telefoonabonnement opgescheept waar hij elke maand voor moet betalen. Het contract blijkt dan niet zomaar te beëindigen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com