Alcoholcontrole met belastingdienst

Geplaatst op 17 maart 2012, om 12:02 uur

PUTTEN – De politie heeft in Putten op vrijdag samen met de belastingdienst een verkeerscontrole gehouden. Twee bestuurders werden voor de tweede keer betrapt op het rijden onder invloed. De Belastingdienst nam drie auto’s in beslag en inde ruim 35.000 euro aan openstaande vorderingen.

De controle werd door medewerkers van de politie Ermelo/Putten, het team Verkeershandhaving, enkele vrijwilligers en medewerkers van de Belastingdienst. De controle werd gehouden aan de Voorthuizerweg in Putten en in de zes uur durende controle liet de politie 900 mensen blazen. Drie van hen, allen Puttenaren, bleken teveel alcohol op te hebben. Twee waren al eerder bekeurd voor het rijden onder invloed. Het maximale promillage was ruim 0.8. Ook werd een man aangehouden in een auto die als gestolen gesignaleerd stond. Hij is ingesloten en de auto is voor onderzoek naar een politiebureau gebracht.

De Belastingdienst scande de passerende auto’s waarna de auto’s met een ‘hit’ aan de kant werden gezet. Vijftien bestuurders hadden nog een vordering openstaan. Drie auto’s werden in beslag genomen en er werd en bedrag van ruim 35.000 euro aan vorderingen geïnd.