Buurt Twello betreurt uitzetting gezin

Geplaatst op 21 maart 2012, om 14:43 uur

TWELLO –  Buurtbewoners in Twello hebben “emotioneel” gereageerd op de uitzetting van een Afrikaans gezin. Het gezin uit Burundi werd woensdagochtend met busjes naar een uitzetcentrum gebracht.

Volgens Omroep Gelderland liepen de gemoederen zo hoog op dat de politie ter plaatse moest komen. “Maar uiteindelijk heeft de politie niets ondernomen”, benadrukt een woordvoerder van de politie Noord- en Oost-Gelderland.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het gezin met zes kinderen is naar het uitzetcentrum in Ter Apel gebracht, omdat ze al zeven of acht jaar in Nederland wonen. Door het vertrek van de Burundi’s was er veel verdriet in de wijk De Vijfhoek.

“Vanwege de situatie waren er in Twello meer mensen op de been dan gebruikelijk”, vervolgt de woordvoerder. “Dat was de reden dat er politie aanwezig was. Met nadruk op aanwezig, want ze hebben niets gedaan.”

“Er was een aantal mensen die heel verdrietig waren. Het is logisch dat mensen daar emotioneel op reageerden.”

Buurtbewoners maken zich zorgen omdat ze vrezen dat het uitgezette gezin het moeilijk zal krijgen in Burundi. Omdat de moeder hartpatiënt is, vragen ze zich af of ze in Afrika beschikken over de medicijnen die de vrouw nodig heeft.

Tekst: De Telegraaf