Coniferenpyromanen gepakt in Apeldoorn - GelreNieuws        

Coniferenpyromanen gepakt in Apeldoorn

Geplaatst op 10 maart 2012, om 15:47 uur

APELDOORN – In de Schilderswijk in Apeldoorn zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zes coniferenhagen in de brand gestoken. Twee 19-jarige mannen uit dezelfde plaats werden op heterdaad betrapt en door de politie aangehouden.

De eerste brand werd rond 03 uur gemeld door een bewoner van de Driehuizerweg in Apeldoorn. Daarna volgden in snel tempo meldingen vanaf de Mierisstraat, de Pieter Saenredamstraat en de Frans Halslaan. Brandweer en politie rukten onmiddellijk uit en de politie-eenheden die op zoek gingen naar de daders, ontdekten ook aan de Mauvestraat brandjes. Het vuur is door de brandweer geblust. De schade bleef beperkt tot de coniferen.

Melders vertelden de politie dat zij twee jongens hadden zien wegfietsen bij de brand. Met die informatie startte de zoektocht. Politieagenten troffen vervolgens op de Rembrandtlaan twee jonge mannen. Deze twee waren lopend, maar konden geen goede verklaring geven voor hun aanwezigheid op dat tijdstip. Omdat beiden ook sterk naar coniferen roken, heeft de politie hen aangehouden op verdenking van de brandstichtingen. De twee, beiden 19 jaar en wonend in Apeldoorn, zijn overgebracht naar het politiebureau en worden verhoord.