Foto’s agressieve zakkenrollers op internet - GelreNieuws        

Foto’s agressieve zakkenrollers op internet

Geplaatst op 26 maart 2012, om 17:50 uur

APELDOORN – De politie heeft maandag foto’s gepubliceerd van twee mannen die op zaterdagmiddag 4 juni vorig jaar de portemonnee van een vrouw hebben weggenomen in een warenhuis in Apeldoorn. De foto’s staan op depolitiezoekt.nl.

Het tweetal werd die middag door een medewerkster van een warenhuis aan de Hoofdstraat betrapt. De twee zaten aan een tafeltje in het restaurant en de vrouw zat naast hen. De medewerkster sprak een van de mannen hierop aan, die meteen begon te schreeuwen. Hij werd agressief en sloeg de medewerkster. Beide mannen renden daarop hard weg. Meerdere personeelsleden gingen achter het duo aan. Bij de uitgang werd een winkelende vrouw tegen een stellage aan geduwd, waardoor een grote glasplaat kapot viel. Één van de mannen sloeg linksaf, de ander rechtsaf.

Een passerende scooterrijder nam een personeelslid achterop en achtervolgde één van de mannen. Ook een motorrijder hielp met de achtervolging. Helaas raakte men de mannen in de omgeving van het station kwijt. Vermoedelijk zijn ze in een blauwe auto gevlucht. Ook de ondertussen gealarmeerde politie heeft met meerdere eenheden naar de mannen gezocht, maar hen niet meer aangetroffen. De gerolde portemonnee was weggegooid door de verdachten. Deze was weer teruggeven aan de eigenaresse.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Dat leidde nog niet tot de aanhouding van verdachten. Door de foto’s van de mannen te publiceren hoopt de politie de identiteit van de verdachten alsnog te achterhalen. Op de foto’s van camera’s zijn de mannen duidelijk te zien. Getuigen die de mannen, of één van hen, herkennen of andere informatie hebben, worden opgeroepen te bellen met 0900-8844.