Inbreker vlucht uit ziekenhuis Harderwijk

Geplaatst op 14 maart 2012, om 13:20 uur


HARDERWIJK
– Een 24-jarige Pool is woensdagochtend uit het ziekenhuis in Harderwijk ontsnapt waar hij was opgenomen na een ongeval met een gestolen auto. De verdachte kon korte later worden aangehouden.

De verdachte was samen met een 38-jarige landgenoot betrokken bij een ongeval op de Horster Engweg in Ermelo. Het duo reed, zo bleek later in een gestolen auto die na een inbraak in een woning aan de Vondellaan in Ermelo was buitgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie was rond 03.00 uur door een buurtbewoner aan de Jacob Qatslaan in Ermelo gebeld, dat er twee verdachte personen rond een woning liepen. Hij vertrouwde het niet. Gezien het groot aantal woninginbraken in de regio zette de politie samen met de Koninklijke Marechaussee direct de nodige agenten in om het duo op te sporen.

Tijdens de zoekactie zagen agenten op een gegeven moment een auto in de buurt rijden. Bij het zien van de politie gaf de bestuurder gas en ging er vandoor. De auto werd door de surveillance-eenheid gevolgd en de bestuurder gaf geen gevolg aan het stopbord van de politie. Onderweg zagen agenten dat er iets uit het raam werd gegooid en dit bleek later een laptop te zijn.

Op de Horster Engweg zag men, dat de vluchtauto in de berm raakte en over de kop sloeg. De 24-jarige inzittende en de 38-jarige bestuurder bleken gewond. Zij zijn overgebracht naar het St.Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en daar opgenomen.

De auto bleek bij een woninginbraak aan de Vondellaan in Ermelo te zijn gestolen. De laptop bleek ook uit deze woning afkomstig.

De in het ziekenhuis op de verpleegafdeling opgenomen mannen werden door de politie op de gang bewaakt. Rond 10.30 uur had de jongste kans gezien het raam van zijn kamer op de eerste verdieping te forceren en probeerde te vluchten. Zijn ontsnapping werd snel opgemerkt en de gewaarschuwde politie zocht het terrein van het ziekenhuis en de omgeving af.

Een oplettende getuige merkte de man op. Hij had zich onder de ambulancebrug verstopt. Deze brug ligt over een watertje en al snel stonden er aan beide kanten de nodige agenten en toeschouwers. Ontsnappen was niet meer mogelijk.

Na enige tijd zag de man in dat zijn vluchtpoging kansloos was, waarna hij zich overgaf. De verdachte is voorlopig naar het cellencomplex in Apeldoorn overgebracht. Het onderzoek naar de inbraak wordt voortgezet.

[jwplayer mediaid=”63494″]

foto’s en video: Jordy Delwel / delwelfotografie.nl